miércoles, 22 de marzo de 2017

3 PUNTS VITALS

L’Orba s’enfrontava diumenge passat, dia del pare, al C.D. Xeraco. Partit corresponent a la jornada 14 de lliga, que va ser suspesa per la federació, degut a la previsió de mal temps.
L’equip taronja tenia la possibilitat d'avançar tres posicions perquè cal altra equip jugava aquesta setmana, al mateix temps tenia la possibilitat de donar un pas de gegant en el seu objectiu principal, la permanència. L’equip va eixir molt fort, Allen jugava de central sent la parella de Romenbauer a causa de la baixa per acumulació del coronel Palomino, Maca entrava al centre del camp per Pastor, que estava en un viatge programat fa temps, tenint en compte que en principi no hi havia lliga aquesta setmana. Ra en porteria, Torrens i David “cambiasso” a les bandes. Guari i Jose Rata de interiors. Batiste al centre acompanyat el ja esmentat Javi Maca i dalt el Capocanonieri acompanyat per Sergio “El charrúa”, nou fixatge taronja uruguaià, qui militava a les files del Poble Nou en segona regional. Des d'aci m’agradaria donar les gràcies al club de futbol de poble nou de benitatxell, en especial al seu president Marques, per la seua facilitat a l’hora de donar la baixa d'aquest jugador. L’Orba ha sigut fidel a les seues idees des de sempre, en el cas de Carmelo al Pego l'any passat, enguany  amb Ivan al callosa, Batigata a Benissa o la última setmana Adri Portes al Pego. Però es d’agrair. Perquè l’Orba seguint el seu patró continua fitxant gent poc coneguda ja que tampoc tenim opcions, ni volem, de fitxar a gent contrastada com la resta d’equips que es reforcen. En la banqueta quedaven Gallina, Noe (que tornava de la sanció), German i Oscar qui, a pesar d’estar recén operat va va demostrar una vegada implicació, estava a la banqueta més per omplir que per altra cosa.
Els homes de gorreta eixien a pel partit descaradament i prompte tenien el seu premi en un rebuig que El Mentalista, en un estat de forma brutal, enganxava des de fora l’àrea aconseguint batre el porter del Xeraco qui s'havia quedat a mitja eixida. Al minut 12 el xarrua s’estrenava com a golejador, encara que l’arbitre va decidir donar gol en pròpia, en un baló passat al segon pal, des de la mateixa línia de fons, Sergio, amb tota la picardia i intenció del mon, en el cap la posa abombaeta al l'embolic i un jugador visitant intentant evitar el gol acabava tirant-la dins en la mateixa línia de gol o bé de dins. Un Xeraco un tant desconegut, molt remugador, recordant l’Orba en algun partit enguany, tenia les seues per mig d’Alberto però o un espectacular Ra o les errades d’Alberto feien que el Xeraco no fera gol. L’Orba tenia uns contraatacs perilloses, Batiste i Sergio, prenien decisions correctes a l’hora de muntar les jugades de contraatac . En la primera el baló arribava a Guari que li donava un bon baló a Orei, però Jose es precipitava uns segons i va caure en fora de joc. En la segon el capo guanyava la posició arrancant de mig de camp i protegint el baló com sols sap fer ell es plantava en un clar mà a mà amb el porter, com el del dia de l'Alacant, encara que aquesta vegada superava el porter posant-li el baló per baix les cames. En 3-0 arribaven al descans. Abans dels descans descans German tenia que entrar al camp substituint a Cambiasso, qui va rebre un colp molt fort a l’esquena. Guari passava al lateral, Batiste a fer diablures en banda i German al centre en Maca.
La segona part fou molt pareguda, Ra no donava opció als de Xeraco a entrar al partit, parant tot el que arribava en un parell d’intervencions d'eixes que fan que La Marjal gaudeixi. Cal dir que l’Orba no va jugar gens bonico, peró tots els jugadors li van posar un parell d’ous. Orei acabava de matar el partit amb un gol de fantasia. L’Orba anava tres voltes a buscar dalt al Xeraco, que en molta sang gelada eixia de la pressió jugant el baló encara que no eixia clar del tot ja que els orbers no paraven emprenyar. A la fi, en una d'aquestes jugades, li cau casi en mig camp a Orei, el control ja era d’escàndol, veu al porter avançat i amb una facilitat brutal li posa una vaselina molt alta que bota damunt la línia i de bo pega en la part alta de la xarxa. En cas d'haver botat un pam abans se'n va fora. Gol de una dificultat màxima, ara bé, tenint en compte qui ho va fer fins i tot va semblar fàcil. Amb 4-0 l’Orba tampoc va assumir cap risc i deixava la seua porteria a zero, un detall importat. A vicen li feien un penal tan clar que inclòs la banqueta visitant es sorprenia al veure que l’arbritre no el xiulava. Batiste i Guari rebien dos entrades molt dures acabant-se el partit. Alberto era expulsat per la entrada a Guari en una roja directa que l’arbitre deixava en groga encara no se perquè. A nosaltres per molt menys………
L'orba jugarà dos setmanes més seguides en la Marjal aquesta primera contra Real de Gandia diumenge en horari habitual, 11:30.