miércoles, 8 de febrero de 2017

EN LA MARJAL ÉS UNA ALTRA HISTÒRIA

L’Orba tornava a La Marjal. Des de el segon dia de Nadal que es va jugar l'aplaçat contra La Font d’En Carròs i abans d’aquest partit el 15 de novembre contra Polop. Això és molt de temps fora del nostre hàbitat natural, que diríem. Doncs com vos deia, l’Orba tornava davant la seua afició i ho feia amb una victòria sofrida, encara que molt necessitada, per canviar la dinàmica i continuar en la part alta.

Abans de començar el partit, en l'escalfament, una tempesta de pedra i aigua, acompanyada d’un fort vent que bufava ja des de el dissabte, obligaven a interrompre l’escalfament. Una de les carpes no aguantava , eixia volant i el muret que subjecta la porta de l'entrada de la grada cedia i per sort no passava res. La ficció de l’Orba, fidel com cap, s’amagava on podia, baix l’altra carpa , en el baret,altres ho feien dalt dels vehicles. Però ningú abandonava La Marjal. Començava el partit un poc abans de l’hora, la pluja havia deixat el camp enfangat, com un camp de futbol dels de veritat, de tota la vida, a la volta que havia tirat per terra la feina de Batiste, jugador i un dels capitans, que havia estat més d’una hora regant el camp a mà i lluitant contra el fort vent. Els de Gorreta començaven dominant el partit totalment. German demostrava perquè es “l’home que li murmura al baló” Al minut 5 el Capocanonieri enganxava un tir des de mig de camp i posava l'1-0, en un baló que no portava ni perill. L’Orba dominava i pareixia que anava a menjar-se a El Campello. Romera tenia una de córner clara. Però l’àrbitre xiulava penal en contra de l’Orba, penal molt protestat pels jugadors orbers. Fonty endevinava el llançament i  l’Orba incomprensiblement desapareixia del mapa. Tot era una impressió, presa d’arribar d’alt, totes opcions que escollien els jugadors taronja eren roïns i les més complicades. El Campello feia l’empat en una contra i s’avançava al marcador en un tir de falta directa. Així arribaven al descans.

A la segona part l’Orba eixia diferent, en gana, com al principi del partit. Però li es notava la pressió, la necessitat de guanyar i el haver de fer-ho ràpidament per haver regalat per enèsima volta 25 minuts en la primera meitat. Noe tenia una claríssima jugada però no encertava. Just després tornava a aparèixer el Capo, un baló de Borja gp, buscant Vicent que estava marcat per dos, el capo la baixa en tresquarts de camp, es regirà i solta un xut mil•limètrica ment ajustat al pal i posa l’empat. L’Orba entrava com volia, però hi havia una sensació rara, perquè El Campello en les contres donava sensació de perill, encara que Fonty no havia de treballar quasi res. Orei de falta posava el 3-2 per als orbers. Poc després Pastor tenia altra, però optava per donar-li el baló a Vicent que estava en fora de joc. Rata tenia un mà a mà en el porter que no encertava. Vicent lluitava un baló al córner posat per Borja gp, que s’emportava, però el porter la parava quan David Cambiasso estava esperaran per espitjar-la. Entre tanta ocasió perdonada, El Campello continuava donant una mala sensació. I La tindria en un córner, molt mal defès pels orbers, on incomprensiblement, en tot el que hi havia e joc, es quedaven tres homes grogets assoles al primer pal, encara sort que entre els tres es vanmolestar i Romera en última instància rebutjava el baló fora de l’àrea. L’àrbitre afegia 7 minuts, en un partit fluixet per part del col•legiat que mireu si estava desubicat, que posa en acta l'empat Vicent a la primera part i el gol de Rata l’anota al Capocanonieri.

A la fi tres punts d’or que acosten als homes de Gorreta al seu objectiu de la permanènciaL’equip visita aquesta setmana uns dels camps més complicats de la categoria, serà dissabte de vesprada en el camp de La Voz en Alacant a les 17.30. L'eixida serà a les 14.45 de La Marjal.