miércoles, 1 de febrero de 2017

L’Ondarense s’emporta el derbi.

L’Ondarense s’emporta el derbi. Diumenge passat es jugaba la tornada del derbi inèdit, l’Orba mai havia jugat en el Vicente Zaragoza contra el primer equip de l’Ondarense. Com ja vaig anomenar en el partit de anada a La Marjal. El partit començava a les 16 hores, en eixir els dos equips al camp, ja s’escoltaven el primers crits de traidors cap als jugadors i empleiats ondarencs o de passat ondarenc que a dia d’huí militen en l’Orba. No entenc massa aquesta situació, perque després de que els jugadors ondarencs que tenia l’Orba van decidir tornar al seu poble, el nostre club va buscar de nou jugadors que ningu hi havia pensat en ells, nosaltres si, o altres que de sobra es sabut més de la meitat de la plantilla grogeta no compartia postures. Aclarit este tema i sense ninguna intenció d’obrir un debat anem al partit.

El partit comença amb els dos equips molt seriosos i ben plantats. L’equip de Gorreta estava molt mermat per les baixes. La Roca del Moraig, que fa uns mesos porta la batuta taronja, es perdia el partit per sanció. German “L’home que li sussurrava al baló” també causaria baixa per motius familiars. Davant l’absència de mitjos centres purs, Gorreta alineava a Borja Gp,que rebia l’alta dies abans. Però portava una volta sensera sense poder entrenar ni jugar per lesió. Allen per lumbàlgia, Bolo per accident un dia abans, Adri P lesió, Noe per sanció i VanderRa per lesió també eren baixa.

 Torrens entrant amb força estavellava el balo al llarger en cama Esquerra als pocs minuts de joc. El gegant deBenimeli es multiplicava i portava a tots bojos. El capo d’alt era un mal de cap per els centrals ondarencs, que s’empleiaven a fons per parar-ho. En una d’aquestes rebia una genollada en l’esquena en el punt on justament havia tingut molesties tota la semana. Rata treia un córner al primer pal i Romenbauer de cap avançava l’Orba. Poc després amb l’Orba agobiant Noguera Borja xutava i el baló eixia per dalt la porteria. Adri G a passe de Pastor tenia una claríssima, que no va poder transformar en gol després de driblar al seu, jugada en la que jo vaig veure penal clar que l’àrbitre no va xiular. Pero en el 44 lliure en directe dins l’area de Fonty, expectador fins el moment. Grabri conectava un xut potent, la barrera orbera que s’obria i arribava l’empat just quan anavem al descans.

En la segona part, l’Ondarense s’en venia amunt, l’empat els donava aire a la vegada que l’Orba començava a notar la falta d'opcions. L’Ondarense capgirava el marcador, en una falta innecessària a l’altura de la banqueta, baló penjat que agafa un jugador groguet en línia de fons, davant la passivitat orbera fa la passada enrrere, li cau a Mancha que imcomprensiblement es regirá dins l'àrea menuda i fica el 2-1 al marcador. Gallina eixia per Batiste. Vicente que una vegada es va gelar l’esquena, ja no esva calfar i tenia que ser substituit per Chola, que d’abans de Nadal, en el partit de Cullera no havia pogut estar amb l’equip i havia vingut degut a l’accident dia abans de Jose Bolo. Borja Gp rebentava degut a la inactivitat i Javi Maca entrava per el seu compte. L’Orba tenia les seues per empatar. El Capo abans eixir havia tingut un lliure indirecte calçaet al de l'empat de l’Onadara, però eixia fregant el pal. Diverses faltes tretes per Rata sobretot una que Pastor quasi acerta. Altra que l’àrbitre pitava perill. L’Ondara tenia les seues a la contra. L’àrbitre li anul•lava el 3-1 que sentenciava el partit. Cambiasso recent fixat aquesta setmana, debutava substituint a Orei. Però no tenia opcions i poc podía fer. Només dues setmanes entrenant després de molts anys de futbet és molt poc. Amb Maca l’equip tenia més el baló, pero no podia. Guari en un xut feble i Chola amb semi xilena, els dos al pal curt feien treballar Noguera, però aquest aturava sense problemes. Poc després el coronel, que havia anul•lat Mancha, uns dels millors davanters de la categoria. Es veia obligat a fer falta en una contra que li suposava l'expulsió per doble groga. En aquesta falta un jugador groguet posava el baló a l’escaire, per a deliri de l'aficció grogueta.

Molts aficcionats orbers que es van deplaçar a Ondara, no van poder veure guanyar al seu equip, però bo, pensé que l’equip va lluitar i ho va donar tot, clar està que no es va fer un joc gens vistós. Però el mínim que es pot demanar, esforç, pense que hi va haver. No queda altra que continuar treballant dur per aconseguir l’objectiu. Per el moment l’Orba guanya el golaveraje en els dos equip en que ha jugat segona volta l'any passat et tenia favorable en tots els equips menys en els dos primers classificats, Altea i Sant Joan.

L’Orba tornarà aquesta setmana a La Marjal, s’enfrontara a "El Campello" en horari habitual. Queden 14 partits i l'equip taronja en jugará 9 en casa, davant la seua aficció. Felicitar a la U.D Ondarense per la victòria i que VISCA L’ORBA!!!!
 

1 comentario:

  1. No entenc a eixa gent que critica a la gent d'Ondara perquè juguen fora...la vida és així i per circunstàncies un dia jugues al poble i un altre no.
    Que es salven els dos equips i que es puguen repetir els derbis el proper any.

    ResponderEliminar