miércoles, 5 de octubre de 2016

L'ORBA FA SOROLL!!!!!!!

 

 




 


 

 
L’Orba rebia diumenge passat per disputar la tercera jornada de lliga del grup VII, ni més ni menys que a l’Ondarense. Si a mi m’averen dit en l'any 1999 quan vaig assumir la presidència en només 21 anys, que l’Orba arribaria a jugar contra el primer equip groguet i a més en primera regional, avera pensat que estarien prenent-me el pèl o alguna cosa més seriósa. Però si damunt d'això li sumarem el fet de poder-li competir o d'arribar a guanyar-li, ja no se bé que avera pensat. Dic açò perquè l’equip groguet amb el seu camp d'herba natural impecable era l'espill on mirar mos per tota la zona, on tot jugador volia anar. L’Ondara arribat a jugar en preferent en quasi tota la plantilla formada per jugadors dels pobles del voltant. La gent dirà, i aquest perquè parla tant de l’Ondara. Doncs jo he jugat molts anys alli, encara jugue als veterans d'allí i allí tinc un grapat d’amics gràcies al futbol. Sóc soci i li tinc apresi en cara que l’Orba va d'avant de tot.

Com bé déiem en la prèvia, a pesar de la proximitat dels pobles, no ens constava cap enfrontament en els últims 40 anys. Però un dels meus companys ondarencs, home de futbol, em corregia. Lorenzo Rivera, més conegut com a Lorenset, em deia que fa 45 anys, per l'any 74 més o menys, es va jugar un derbi, en l'antiga 3a regional.
Anant al partit, eixien els dos equips respectansse, l’Ondara esperava l’Orba a mig camp. L’Ondara crearia les primeres ocasions encara que cap d'elles anava dins dels tres pals. Una de Gabi, altra cabotada al travesser de Borja Serrano (ex orber) i una de Mancha, sense cap dubte el jugador groguet més combatiu. Però l’Orba en la primera que tenia, en una centrada d'Adri P, buscant al “capocanonieri” Vicent, que es colava per l’escaire. El gol amansava un poc  als visitants, que encara ho acusarien més quan poc després, una falta treta per Borja Gp, la tocava Vicen al segon pal, Torrens li la llevava al porter de les mans en un bot net amb el cap i Chola que enganxava el refús de tir fort pel mig de tots els jugadors que ho impedien.
Així arribaven al descans, Gorreta intentava que l’equip no es refiara del resultat i continuara amb intensitat. L’Ondara no es descomponia, però tampoc pressionava massa. Passaven els minuts i l’Orba dominava més. Encara dominaria més en els canvis, entraven Adri G, Noe, Maca i Batiorba, quasi res. Els canvis feien que l’equip aguantara sense baixons. El Matador, matava el partit. Demostrant ser el més llest de la classe, buscant un refús on ell intuïa que anava a caure i en cama dreta, la seua roin, posava la puntilla als groguets.
Ja al descompte lamentable incident en una brutal agressió de Cannon a Adri P, que necessitava assistència. En aquest succés acabava un partit, que va ser una festa amb les grades de gom a gom on espere que tots gaudiren.
Destacar la visita que tinguérem de Margaret Orchard, viuda de Ron Orchard. Un plaer tindre-la a La Marjal, encara que va ser un moment difícil, ja que va acudir per primera volta sense Ron. Una forta abraçada des del poble d’Orba.
La festa continuaria on unes 120 persones pogueren delitar-se amb el fantàstic javalí, caçat, trossejat i cuinat per Armando Giner. Els més menuts tingueren macarrons que Esteban el cloc en molt de gust va preparar.
A tot això l’Orba és el líder de la categoria, tan sols un gol encaixat i set a favor. Encara que és prompte, gaudir del moment, però en els peus a terra, sabent que poden vindre males i ai és on s’ha d'estar unit.
L’Orba visita El Campello dissabte a les 17 hores i després acudirem a l'enllaç d'Oscar, jugador taronja, per dalt d’acompanyar-lo en un dia tan especial per ell.









3 comentarios: