miércoles, 28 de septiembre de 2016

PUNT FORA DE CASA

L'Orba visitava dissabte passat el San Gabriel, en un horari poc habitual dissabte a les 19.00 hores. El San Gabriel equip acabat d'ascendir fent una magnífica campanya, aconseguint si no m'enganye, perquè parle de memòria, 76 punts. Així i tot no va ser campió de lliga, ja que el totpoderós Indep Alicante s'emportaria la primera posició sense conéixer la derrota. Justament l'Orba va ser l'ultim en derrotar-lo abans de caure aquesta setmana contra La Voz.

Gorreta tenia problemes per fer l'equip, a causa de les nombroses baixes, l'entrenador orber va haver de jugar en algun jugador fora de la posició habitual. En la banqueta només tindria dos homes de camp mes Fonty, porter suplent. Chola acompanyava al Gegant de Benimeli al centre del camp, Ivan callosa per davant d'ells en treball de contenció.

Comença el partit amb l'equip orber amb molta gana, pressionant amunt a un San Grabriel que tenia com a objectiu principal tindre bon tracte amb el baló. Passats 10 minuts l'equip local, que tot i la pressió insistia a jugar per terra, comença a trobar espais per dins. Posant en algun problema als taronges. Però, per descomptat, apareixia la figura de Vander Ra, que feia dues parades espectaculars. Diego rectificava i manava esperar a tres quarts de camp i el partit canviava, Rata ja havia tingut dos xuts abans. Noé tenia una. Palomino de cap en un corner. Però seria Pastor qui agarrava un baló que Noè havia lluitat, avançava uns metres i li pegava una sabata posant el baló al mateix escaire. Així arribaven al descans, l'Orba treballant de valent, molt segur i sense passar pors.

La segona part els locals eixien fent força, anaven perdent, l'Orba apenes va eixir del seu camp en els primers 15 minuts, però els locals no trobaven espais, que es feien por, el perill venia a baló parat, però Ra feia dues parades més, demostrant ser un dels millors porters de la categoria. A partir del minut 15 de la segona l'Orba comença a tindre alguna contra. Entraven al camp Javi Maca i Vicen, per Ivan i Noè que havien treballat de valent junt tots els altres. En una contra Chola la tenia, però no se si pensava que estava fora de joc i quan veu el baló prop ja no va poder fer res. Un corner a favor on l'Orba rematava fins a tres voltes però no podia fer gol. En els canvis l'Orba inconscientment pressionava més amunt i els locals superaven la primera línia de pressió, molt a pesar del gran esforç de Vicen. El partit es tornava boig, cosa que no interessava als orbers. En una deixa del mes que possible 0-2, en una contra passàvem a l'empat a u. Rata de mig de camp posava en problemes al porter alacantí que enviava a corner de miracle, en eixe corner l'Orba la tornava a tindre. Els alacantins estavellaven dos balons al llarger, abans ja havia pegat un en la mateixa creueta. Però passant 3 minuts del descompte, Vicen (el capocanonieri) lluitava un baló en banda uns metres davant centre del camp, la guanyava i tirava una passada mil·limètrica per Chola i Torrens que anaven sols a la contra. Torrens, que havia arrancat de la posició de lateral, controla el baló i mà a mà amb el porter la tirava per dalt la porteria. Fonty eixiria de jugador de camp a causa de la falta de banqueta de l'Orba. A la fi un punt fora de casa, 4 punts en dos partits i ja queden menys punt per intentar aconseguir la permanència. Gran esforç de tots els jugadors que van córrer una animalà hi ha continuar entrenant a mort.

Està setmana l'Orba rebrà l'Ondarense, en un derbi comarcal pense que inèdit, no se si s'han enfrontat mai els dos equips i si san enfrontat farà més de 40 anys. L'Ondarense antigament sempre ha estat en categories superiors i justament l'any de l'ascens dels orbers ells baixaren a l'ultima categoria. L'Orba si es va enfrontar a l'ondarense "b" filial i al juvenil però crec que mai al 1r equip. Segur que és vora un bon espectacle i La Marjal lluirà altre diumenge per gravar a la retina, recordant una volta mes perquè es La Catredal del futbol. El partit serà a les 11 hores. El club farà macarrons per dinar els xiquets a 1 euro el plat i javalí guisat per Armando Giner per als adults. Plat javalí i refresc per 5 euros.