jueves, 20 de octubre de 2016

L’ORBA ARRANCA COM UN CICLÓ

L’Orba s’enfrontava en la quinta jornada al C. D. La Voz, uns dels candidats al campionat de lliga sense cap dubte. Equip en molta experiència, ben treballat física i tàcticament, plagat d'homes en molta qualitat encara que molt poc respectuós en el rival. L’Orba era el lider empatat a punts en 4 equip, entre ells La Voz.

Comença el partit i els homes de Gorreta sorprenen a tots els assistents a La Marjal, en uns 35 minuts de futbol total. Embotellant a l’equip visitant en el seu camp en una pressió asfixiant que els alacantins no sabien com agarrar. Adri G enganxava una volea en cama esquerra que d'haver anat a porteria avera pogut ser el primer. Poc després el capocanonieri enganxava altra igual, però aquest llevava les tallarines de l’escaire. Poc després Noè, que estava quallant un partit impressionant, en una gran maniobra posava el 2-0 i la bogeria a la grada. El nou Guari, incansable tot el partit, tenia altra ocasió per banda dreta. German, que reapareixia, xutava des de fora l’àrea en un refús. L'assassí en cara de xiquet recuperava un baló, havent de treure el gatcheto cama, tot seguit es treia un xut en cama esquerra que pegava en tot l’escaire. La Voz estava grogui però els orbers no sentenciaven. Al 45 de la primera en una de les poques aproximacions dels alacantins, acurtaven, distancies al marcador. Gol psicològic i a la caseta al descans.

Comença la segona part en l’Orba atacant de cara al frontó, cosa poc habitual com que els d’Alacant havien guanyat el sorteig inicial. Tot al revés que la primera part, el gol abans del descans donava aire als visitants que tancaven l’Orba dins el seu camp. Tenien dues ocasions claríssimes, una en un remat corner i l’altra en un tir en un refús, les dues eixien fregant el pal esquerre de la porteria de Vander Ra. Aquest mateix feia una gran parada en una rematada de cap que treia una mà prodigiosa. A poc a poc els taronges reaccionaven, el partit ja no transcorria només en camp local. L’Orba tenia alguna ocasió per sentenciar. Tot el joc visitant passava per les bótes del capità alacantí, Tono, que apareixia per tots els racons del camp. Però l’equip menys golejat de patir sap molt i ho tornava a demostrar. La parella de centrals de moda Romenbauer i el coronel Palomino rebutjaven tot el perill aeri. En el descompte el pal i Ra en una cama providencial deixaven els punts en La Marjal i fent que l’Orba sumara 12+1 punts de 15 possibles. Si tenim en conter que la temporada passada l’equip sumava 24 punts de 24 possibles en els últims 8 partits, estem d’avant d’una ratxa no se si abans mai vista, però si molt complicada. Encara més complicada venint d’un equip com el nostre, que ve d’un poblet de només 2000 habitants, nou en la categoria i en instal·lacions antiquades. Però que en molta il·lusió, compromís, respecte, sentit comú i sobretot treball aquesta donant gerra en la primera regional.

El Racing Rafelcofer del Xaloner Octavio es posa primer empatat a punts en l’Orba. Cosa que fa que estem en una situació molt curiosa. Els dos primers classificats són els dos pobles més menuts del grup i quasi segur també de tots els grups de primera. Curiosament els dos pobles són els únics que no tenen cap equip inferior, encara que per motius diferents. L’Orba per falta d'instal·lacions i el Racing supose que per falta d’efectius a causa de la proximitat de molts clubs.

.

EN ACABAR EL PARTIT ESTEBAN I VANESSA ENS VAN PREPARAR UN ARROS AL FORN A TOTA LA PLANTILLA, DIRECTIUS I FAMILIARS DE TOTS, A LA VESPRADA VAM FER COQUES AMB ELS MES MENUTS I HO VAM PASSAR COM SEMPRE, GENIAL. AGRAIR A MARCHELO, QUE ENS DEIXARA EL FORN SENSE CAP COST, INVOLUCRAT EN EL CLUB COM SEMPRE.

L’Orba s'enfrontarà aquesta setmana al Ciudad de benidorm, altre gall de la categoria, equip ben compensat, fort físicament i en molta tècnica. Conta en jugadors contrastats que han jugat junts molt de temps i es coneixen a la perfecció. El partit és jugarà dissabte a les 18:30 en el camp anexe al Guillermo Amor.